Ποιο ήταν το μέσο ετήσιο ασφάλιστρο αυτοκινήτου το 2019 και ποιες καλύψεις προτίμησαν οι Έλληνες οδηγοί;


Το μέσο ασφάλιστρο αυτοκινήτου που πλήρωσαν οι έλληνες οδηγοί το 2019 ήταν 175,91€ / έτος  και το μέσο ασφάλιστρο μηχανής 101,78€ / έτος.

Το ακριβότερο μέσο ασφάλιστρο του 2019 ανήκει στην περιφέρεια Αττικής με 202,50€ ετησίως ενώ το χαμηλότερο στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με 137,03€ ετησίως.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από στατιστική έρευνα  του insurancemarket.gr, που είναι η μεγαλύτερη ιστοσελίδα σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Το insurancemarket.gr report είναι βασισμένο σε τιμολογήσεις 1.000.000 οδηγών που έχουν πάρει προσφορά ασφάλισης το 2019 μέσα από την πλατφόρμα του insurancemarket.gr αλλά και σε 350.000 συμβόλαια που εκδόθηκαν από αυτή την χρονιά που μας πέρασε.

Μερικά ακόμη χρήσιμα στατιστικά που προκύπτουν από την στατιστική έρευνα είναι: 

Το 72,2% των ασφαλισμένων επιλέγει το Βασικό Πακέτο  που περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο την υποχρεωτική από το νόμο κάλυψη Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων για Σωματικές Βλάβες & Υλικές Ζημιές.

Το 24% επιλέγει Πυρός/Κλοπής που περιλαμβάνει επιπλέον κατ’ ελάχιστο την Κάλυψη από Κλοπή & Φωτιά.

Το 3,7% επιλέγει Μεικτή Σύνθετη ασφάλιση η οποία πέρα από τις βασικές και προαιρετικές καλύψεις εξασφαλίζει κάλυψη για ζημιές που θα προκαλέσει ο ίδιος στο όχημά του.

Σχετικά με τις προαιρετικές ασφαλιστικές καλύψεις στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την έρευνα, προκύπτει ότι:

Το 56,2% προσθέτει Οδική Βοήθεια  που προσφέρει κάλυψη σε περίπτωση ακινητοποίησης του οχήματος λόγω βλάβης, ελαστικών, βενζίνης αλλά και απροόπτων. 

Το 35,1% προσθέτει Θραύση Κρυστάλλων που καλύπτει τα κόστη επισκευής & αντικατάστασης των κρυστάλλων του οχήματος από τυχαίο συμβάν. 

Το 33,9% προσθέτει Νομική Προστασία που αναλαμβάνει τη νομική εκπροσώπηση του ιδιοκτήτη ή οδηγού όταν παρουσιαστεί πρόβλημα στο ύψος της αποζημίωσης από ατύχημα ή στην υπαιτιότητα. 

Το 15,3% προσθέτει Προσωπικό Ατύχημα που αναλαμβάνει την αποζημίωση για Μόνιμη Ολική ή Μερική Ανικανότητα ή Θάνατο του οδηγού από ατύχημα.

Σχετικά με την διάρκεια των ασφαλιστικών συμβολαίων η έρευνα έδειξε:

• Το 39,4% επιλέγει την εξάμηνη διάρκεια παρότι η ετήσια είναι η πιο οικονομική έως και 20%, η εξάμηνη είναι πιο δημοφιλής λόγω «σπασίματος» του κόστους στο έτος. 

• Το 33% επιλέγει ετήσια  διάρκεια που είναι η πιο συμφέρουσα οικονομικά καθώς έχει το χαμηλότερο ασφάλιστρο ανά μήνα. 

• Το 18,2% επιλέγει τρίμηνη. Την επιλέγουν κυρίως ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν σκοπό να καταθέσουν πινακίδες ή να πουλήσουν τα οχήματά τους ή έχουν αυξημένα έξοδα κατά το διάστημα που πρέπει να ανανεωθεί το ασφαλιστήριό τους. 

• Το 9,4% επιλέγει μηνιαία Παρομοίως με την τρίμηνη, είναι επιλογή κυρίως οδηγών που έχουν σκοπό να καταθέσουν πινακίδες ή να πουλήσουν τα οχήματά τους ή έχουν αυξημένα έξοδα κατά το διάστημα που πρέπει να ανανεωθεί το ασφαλιστήριό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.