Πως να ασφαλίσετε το αυτοκίνητο σας από φυσικές καταστροφές


Πρόκειται για ασφαλιστικές καλύψεις που θα πρέπει να ζητήσει ο ίδιος ο ασφαλισμένος καθώς τα στάνταρ υποχρεωτικά πακέτα ασφάλισης περιλαμβάνουν μόνο τις ασφαλιστικές καλύψεις αστικής ευθύνης .

Ως ασφάλιση φυσικών φαινομένων ορίζονται οι ίδιες ζημιές που προκαλούνται στο ασφαλισμένο όχημα από πλημμύρα, καταιγίδα, χιόνι ή χαλάζι, ανεμοθύελλα, σεισμό, κατολίσθηση, έκρηξη ηφαιστείου και λαίλαπα.

Ωστόσο ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες σημαντικές εξαιρέσεις που ο ασφαλιζόμενος οφείλει να γνωρίζει προς αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας του. 

Ενδεικτικά κάποιες από αυτές είναι:
α) βλάβες που προξενήθηκαν στα ηλεκτρικά ή ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος απο παγετό,
β) ζημίες που υπέστη το όχημα ενώ βρισκόταν σε υπόγειο παρκινγκ,
γ) θραύση κρυστάλλων εκτός εάν ρητά ή υποχρεωτικά περιλαμβάνεται στη κάλυψη καιρικών φαινομένων, κτλ.

Επόμενος ο ασφαλιζόμενος που επιθυμεί να επιλέξει την κάλυψη Ασφάλισης Φυσικών Φαινομένων με τις ανωτέρω καλύψεις, θα επιβαρυνθεί με ένα κόστος το οποίο κατά μέσο όρο κυμαίνετε στα 50 ευρώ το 6μηνο και στα 100 ευρώ για ετήσιο συμβόλαιο (όχημα 1400 cc αξίας 10.000 ευρώ). 

Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται συνήθως Ασφάλεια κλοπής ολικής και μερικής , κάλυψη πυρός (η συγκεκριμένη κάλυψη περιλαμβάνει αποζημίωση συνεπεία πυρκαγιάς ή εκρήξεως). 

Αποτελεί πλέον πάγια τακτική των ασφαλιστικών εταιριών να περιλαμβάνουν όλες τις ανωτέρω καλύψεις υποχρεωτικά σε ένα πακέτο χωρίς τη δυνατότητα επιλογής μεμονωμένα κάποιων από αυτών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: 

Ο ασφαλισμένος οφείλει να ενημερωθεί από τον ασφαλιστή του για τις εξαιρέσεις που επιβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρίες και οι οποίες μπορεί να διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία. 

Επίσης ο ασφαλιζόμενος οφείλει να λάβει από την Ε.Μ.Υ. δελτίο καιρικών φαινομένων το οποίο θα αφορά τη περιοχή και την ώρα που έλαβαν χώρα τα εν λόγω φαινόμενα, το οποίο εν συνεχεία θα προσκομίσει στην ασφαλιστική του εταιρία, προκειμένου να διεκδικήσει την αποζημίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.