Ταξιδιωτική ασφάλιση - Η πανδημία Covid-19 αυξάνει σημαντικά την ζήτηση ταξιδιωτικής ασφάλισης με νέες καλύψεις

 


Η αναστάτωση στα ταξίδια  από την πανδημία COVID-19 προκαλεί νέο ενδιαφέρον για την ταξιδιωτική ασφάλιση, ειδικά τώρα που αρχίζουν  να  σταματούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις .

Οι ασφαλιστικές εταιρίες που παρέχουν  ταξιδιωτική ασφάλιση αναμένουν αυξημένη ζήτηση στα ασφαλιστικά συμβόλαια ενώ κάποιες από αυτές   κάνουν σημαντικές αλλαγές στις καλύψεις που προσφέρουν

Ορισμένες εταιρείες  έχουν προσθέσει   την κάλυψη “Ακύρωση για οποιονδήποτε λόγο” (CFAR) που σχετίζεται με πανδημία.

H πανδημία COVID-19 έδειξε ότι στις  ΗΠΑ οι μισοί ταξιδιώτες χωρίς ταξιδιωτική ασφάλιση έπρεπε να πληρώσουν τέλη και άλλα έξοδα που θα κάλυπτε η ασφάλιση, επισημαίνει μια νέα έρευνας από την Battleface Inc., μια διεθνή ταξιδιωτική εταιρία. 

Ωστόσο, άλλα στοιχεία δείχνουν ότι και οι καταναλωτές που είχαν αγοράσει ταξιδιωτική ασφάλιση αντιμετώπισαν επίσης δαπανηρές αξιώσεις και αποκλεισμούς κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος ακυρώσεων ταξιδίων που σχετίζεται με πανδημία το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με έκθεση των The New York Times.

Η κάλυψη ακύρωσης για οποιονδήποτε λόγο (CFAR) γίνεται δημοφιλής, παρά το κόστος της.

Το CFAR γίνεται μια  δημοφιλής πρόσθετη κάλυψη στην ταξιδιωτική ασφάλιση, παρά το κόστος καθώς η αβεβαιότητα από την πανδημία  οδήγησε σε αξιοσημείωτη αύξηση της κάλυψης για “ακύρωση για οποιονδήποτε λόγο” (CFAR), την οποία ορισμένοι ασφαλιστές προσφέρουν τώρα ως προαιρετική αναβάθμιση σε ολόκληρο το φάσμα των ταξιδιωτικών ασφαλιστικών συμβολαίων τους. 

(Το CFAR είναι ακριβώς αυτό που λέει: Οι ασφαλισμένοι ταξιδιώτες μπορούν να ακυρώσουν για οποιοδήποτε λόγο θέλουν – συμπεριλαμβανομένου του φόβου για ταξίδια λόγω του ιού.) 

Ωστόσο, το CFAR, το οποίο επιστρέφει το 50% έως 75% των προπληρωμένων, μη επιστρεπτέων εξόδων ταξιδιού κατά την ακύρωση, μπορεί να προσθέσει σημαντικά στο κόστος σε ένα ασφαλιστικό ταξιδιωτικό συμβόλαιο.

Σήμερα, περίπου το 27% των αγορών ταξιδιωτικής ασφάλισης περιλαμβάνει την αναβάθμιση CFAR, σε σύγκριση με το 19% το 2020, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν από το Squaremouth Analytics, το ερευνητικό σκέλος του ιστότοπου σύγκρισης  τιμών ταξιδιωτικής ασφάλισης Squaremouth. Πριν από την πανδημία, το ποσοστό αυτό ήταν περίπου 8%

Επιπλέον, για τα φετινά καλοκαιρινά ταξίδια, σχεδόν το 35% όλων των αγορών στον ισότοπο αφορούσαν καλύψεις “Ακύρωση Coronavirus” ή “Coronavirus Medical”, αναφέρει η Squaremouth.

Με πληροφορίες από το investopedia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.